MT-REPORT

Ukrajina se vmešava v notranjo politiko Slovenije

Po pritisku ukrajinskega ministrstva za zunanje zadeve in ukrajinske ambasade Republike Slovenije je Festival Ljubljana odpovedal sodelovanje z ukrajinsko rusinjo Svetlano Zaharavo, profesionalno baletko, ki bi v Cankarjevem domu nastopila letos avgusta.


Po utemeljitvi ukrajinskega ministrstva za zunanje zadeve in ukrajinske ambasade naj bi nastop promoviral rusko kulturo, ki je "kultura agresije, terorja, širjenja in propagande". Čeprav ni ravno jasno, kako.


Verjetno pa je bolj jasno, da je tole še ena izmed potez izjemno obupanega nacifašističnega Ukrorajha, ki skupaj s svojimi ameriškimi in evropskimi gospodarji izgublja vojno v Ukrajini in se zato poslužuje čedalje bolj absurdnih taktik hibridnega vojevanja, seveda po vzoru svojih predhodnikov, ki so ga prav tako naučile fizičnega, ekonomskega, političnega in še kakšnega drugega genocidiranja.


Za naše nemškutarske, evropske kulturnomeščanske podložnike, ki tako slepajo prikimavajo direktivam svojih nadrejenih pa lahko rečem samo: Bravo! Znova ste malomeščanski kulturniki in podobna intelektualno akademska gamad dokazali, da nimate hrbtenice ne mud. Očitno so se izpolnile moje prerokbe, da bi tako rekoč iz danes na jutri odprto pozdravili fašizem, če bi od tega imeli korist. Le tako naprej! Vse za demokracijo po Evropsko!


Kje je sedaj anti fašistka Asta Vrečko , ko nam nacuharski Ukrorajh diktira, da slovenci ne smemo uživati v bojda "sovražnih" kulturnih vsebinah prijateljskega ruskega naroda, vsaj sodeč po pritisku ukrajinskega ministrstva za zunanje zadeve in ukrajinske ambasade RS, ki sta dosegla odpoved nastopa ukrajinske rusinje, prima balerine Svetlane Zaharove?


A ni tko, da v Levici in sicer v vladi podpirajo vrednote NOB? Zakaj za vraga potem že enkrat ne ustavijo te rusofobne morije, ki širi zgodovinski revizionizem, poveličuje okupatorske kolaborante in njihove prav tako zločinske potomce, ki že deset let zganjajo štalo v Donbasu? Naj naredijo vsaj to, če že ne morajo teh nacističnih zločincev prenehati oboroževati!