MT-REPORT

Še nekaj dejstev, zakaj ne podpiram pro palestinskih demonstracij na prvo žogo

Dodobra sem že opisal, kako se razred "profesionalnih" aktivistov (četudi nezavedno) ravna po spontano prevzeti ideologiji človekovih pravic in liberalizma. Ta ideologija služi ciljem vladajočih razredov, saj zaradi površinskosti ne upošteva realnosti perečih geopolitičnih kontradikcij in zatava v tavtološko zagovarjanje statusa quo.


Študentski aktivisti in številni drugi pripadniki raznoraznih human rights NGOjev pravilno obsojajo genocid nad palestinci, saj je po 70 letih medijskega poročanja jasno, da se v Gazi dogajajo zločini proti človeštvu. Zato omenjeni ljudje pushajo narativo o simbolnem priznanju Palestine kot suverene države. Kar pa ne bo mogoče, dokler ne bo konca zionizma in zahodnega imperializma.


Iz prve roke sem mel izkušnje z podporniki Palestine, ki so mi očitali, da sem Putinist, ker podpiram ruski odgovor na NATO intervencionizem v Ukrajini. In njegove podaljške v obliki neonacističnih vodov smrti, ki so prvi začeli z agresijo proti ruski etnični manjšini v Donbasu.


BTW, kje so bili vsi te ljudje takrat, ko so ukrofašisti rusom na Krimu odklapljali elektriko in vodo? Ali pa, ko so jim ukinjali plače in penzije, požigali cerkve ter prepovedovali uporabljati ruščino? Kako je to drugače od tega, kar dela Izrael palestincem?


Liberalni podporniki Palestine so mi prav tako očitali, da podpiram kitajski "imperializem", saj sem izrazil mnenje, da Kitajska v okviru BRICS in ostalih podobnih gospodarskih iniciativ dobesedno spodjeda kolonialistične temelje, na katerih je zrasel zahoden imperializem. Ja, ta isti imperializem, ki trenutno proizvaja hudo štalo v Palestini.


Jasno je, da so trenutni protesti v podporo Palestini spontanega in nepremišljenega značaja. Še vedno so rezultat delne mobilizacije s strani obstoječega režima in mu nikakor ne predstavljajo nevarnosti.

Vse kar lahko rečem je to, da upam, da se bo vsaj kdo izmed teh posameznikov radikaliziral in postal pravi borec proti imperializmu. Mogoče takrat, ko se bo nehal napajati pri svetiščih uveljavljene akademske modrosti.