MT-REPORT

Resnica, Rusija, COVID in Levica

Čeprav se zavedam politične in poklicne zgodovine Zorana Stevanovića, moram reči, da se je Resnica na področju tem zunanjepolitičnih zadev retorično izkazala bolje kot katerikoli stranka v slovenskem prostoru, vred z wanna be radikalno, "socialistično" Levico.


Že tekom korona fiaska je lepo opozarjala na psevdoznanstveno retoriko WHO in podobnih globalističnih šarlatanov, ki so z grobimi posegi v naše temeljne svoboščine in prodajo nedelujočih farmacevtskih izdelkov profitirali na našem strahu in podrejenosti. A se še kdo spomne, kako je takrat Levica, vred z "radikalcem" Miho Kordišem stopila na stran big pharme in cinično zagovarjala obvezno cepljenje, skupaj s pogojem PCT? Verjetno nobenega ne more presenečati, da je stranko do danes zapustila večina volilne baze (pa tudi članov, če smo iskreni), do naslednjih volitev pa bodo grebatorji kot so Luka Mesec in podobni verjetno že v kakšni drugi stranki, kjer si bodo lahko naprej lepo gradili karierico z zagovarjanjem nišnih topik.


Nadalje je Resnica v javnem prostoru edina izpostavljala ogabno dvoličnost naše aktualne vlade. Medtem, ko se zavzema za simbolično priznanje Palestine in za možne načine končanja tega konflikta (vse za pridobivanje političnih točk), pa pošilja odprtim nacifašistom orožje v Ukrajino. Golob se skupaj z ostalimi koalicijskimi partnerji laže o zgodovini ukrajinskega konflikta, saj ga predstavlja kot posledico ruskega imperializma in agresije ne pa IZKLJUČNO kot rezultat konstantnega vmešavanja zahodnih akterjev v notranjepolitične zadeve suverene nacije, Ruske federacije.


Človek bi od kake Levice, ki se baha s socialistično simboliko in retoriko pričakoval, da bi jasno in konkretno izpostavila, kako smo danes v vojni z jedrsko velesilo zato, ker so v Donbasu nacifašisti 10 let zganjali genocid nad etničnimi rusi, NATO pa se je čez leta pri tem agresivno širil proti njenim mejam in rožljal z orožjem. Ampak ne. Od naših socialističnih prvakov ne piš ne miš o temu. Celo rade volje te "socialisti" stisnejo rep med noge in ob mučnem molku še naprej sodelujejo pri fiasku, ki se imenuje Golobova vlada. In seveda delajo reklamo zahodnemu liberalizmu s promocijo LGBT idealizma.


Za vse tiste, ki menite, da se pretirano osredotočam samo na specifične problematike, ki jih Resnica populistično izkorišča za pridobivanje naklonjenosti spregledujem pa njeno neoliberalno davčno politiko, mam pa tole za rečt: Vprašajte se, koliko škode (v MILJARDAH in MILJARDAH evrov) so proizvedle sankcije proti Rusiji (popolna deindustrializacija gospodarstva in družbe EU) in omejevalni ukrepi korona režima. Koliko ljudi je izgubilo službe? Koliko jih je totalno propadlo? Kdo je odgovarjal za nastalo situacijo?


Jebali vas davki.


Čist tko, food for thought.