MT-REPORT

Obletnica zrušitve jeza v Kahovki

Na nedavno obletnico dogodka v Khakovki, ki ga je naš preljubi novinariat ponovno poskušal opisati kar se da objektivno (z obdolževanjem obeh strani), ker je pač smiselno pomisliti na opcijo, da bi rusi pričeli z napadom infrastrukture pod lastnim nadzorom in se pri tem soočili s posledično otežitvijo procesa specialne vojaške operacije (kot bi si, nazadnje, ko sem preveril, želeli ravno njihovi sovragi!?), objavljamo naslednjo izjavo.


Mednarodna skupnost, ZN in še marsikatera druga organizacija pod dometom zahodne unipolarne hegemonije ne piš ne miš ni rekla, ko se je lansko leto zgodil eden izmed hujših zločinov proti človeštvu na sploh.


Ukrajinci so se lotili demolacije jeza v Kahovki, da bi poplavili levi breg Dnjepra in tako rusom zaprli pot do Krima in ostalih predelov vzhodnega dela države. Fašistu Zelenskemu je bilo jasno, kaj bi to pomenilo.


Zaradi poplav je na deset tisoče ljudi ostal brez domov, več tisoč pa jih je umrlo. Predvsem starih in invalidnih, ki pred poplavami niso uspeli pobegniti pravočasno ali pa tistih, skrivajočih se pred bombami v kleteh. Poginilo je tudi na tisoče glav živine, za obdelovanje pa je postalo neprimernih na stotine hektarjev zemlje.

Ukrofašisti so skrbno spremljali, kako so se oborožene sile Ruske federacije lotile reševanja poplavljenih civilistov, pa niso naredile ničesar. Še več. Na vojake in žrtve so brezsramno metale kasetne bombe in tako še otežile proces reševanja.


Medtem je "mednarodna" skupnost (sopomenka za zahodne države imperialistične liberalne demokracije) steklo navijala za oboroževanje zločincev, zmožnih takega postopanja. In z zagonom preiskave masakra v Buči še dodatno prilila olje na ogenj te psihopatske oboroževalne manije, čeprav je danes vsakemu resnemu nepristranskemu novinarju in raziskovalcu jasno, da so tudi ta zločin zagrešili pripadniki Azova, saj se rusi na dan dogodka sploh niso nahajali v predmestju Kijeva.


Skratka. Kot vidimo, imamo ponovno opravka z dvojnimi standardi na delu. Mednarodno pravo in zakonodaja velja samo za ruse, za zahodne imperialiste in njihove genocidne lutke pa ne.