MT-REPORT

Nika Kovač in oportunistično podpiranje splava

Nikica si ponovno dela reklamo s podpiranjem elementov levoliberalnih kulturnih bojev, ki splav skupaj s čislanjem LGBT in liberalno feministične ideologije, ekofašizma in še kakšne druge stalnice progresivnih diskurzov predstavljajo v obliki tako imenovanega pro choice paketa. Ta paket ugaja posameznikom, obsedenim s konceptom osebne svobode in iluzorne svobode izbire. Vsakdo, ki ne pristaja na težo naštetih diskurzov, pa je v očeh levoliberalnih progresivcev žigosan za runklja in sovražnika družbe.


Vprašanje splava je še ena topika, ki jo vladajoči razredi koristijo za razdiranje delavskega razrednega zavezništva. Levoliberali si s promocijo splava delajo reklamo, potem, ko pridejo na oblast pa se postavljajo na stran imperialističnih politik, ki pobijejo mnogo več ljudi kot pa žensk zaradi nezmožnosti splavitve.


Prav tako je vprašanje splava postalo povezano z lifestyle izbiro povprečnih karieristik in hedonistk, ki nikakor nočejo nase prevzeti odgovornosti za svoja razuzdana dejanja in promiskuiteto. V dobi hipnih stikov, individualizma, narcisizma in čedalje višjih življenjskih stroškov si je nemogoče zamisliti skrb za otroke. Ali pa posledično za reprodukcijo družbe. Kolektivizem pač ni na meniju kapitalističnih adutov v takšni ali drugačni obliki.Ženskam se more povrniti njihov ugled v vlogi mater, saj le to trenutno wanna be progresivni kapitalistični liberalci na vsakem vogalu zasmehujejo in ponižujejo. Nič ni narobe s tem, da si želiš ustvariti družino!


Sicer pa načeloma podpiram splav v skrajnih primerih, ko bi brez tega dejanja lahko prišlo do smrti nosečnice.