MT-REPORT

(Ne)znanstvenost mainstream levice

Se še kdo spomne, kako so kaviar socialisti in liberalni levičarji na slovenskih tleh pred štirimi leti pozdravili kvazi znanstvene ukrepe proti preprečevanju širitve covid-19? Pri tem pa so vsakogar, ki je (upravičeno) dvomil v uradno narativo, propagirano s strani kapitala ugrabljene Svetovne zdravstvene organizacije, ki nam je lagala o učinkovitosti cepiv, kužnosti virusa in marsičem drugemu, žigosali za konzervativne desničarske runklje, shizofrenike in tepčke.


Desnica je za razliko od levice, ki se predstavlja za zaveznico delavskega razreda in dejanskega napredka, med korono cel čas opozarjala pred monopolnim delovanjem največjih farmacevtskih firm. Razkrivala je, kako Pfizer in Johnson & Johnson s prodajo cepiv izsiljujejo privatizacijo bogastva revnih držav tretjega sveta. Razkrivala je, kako Pfizer v kliničnih študijah pri preizkušanju cepiv molči o ekscesni ravni smrti. Pobijala je s strani varnostno obveščevalnih služb prirejene statistične modele kužnosti in smrtnosti virusa. Opozarjala je pred neučinkovitostjo nošnje mask in ukrepov omejevanja gibanja.


Nekaj more biti prokleto narobe, ko se desnica, sicer tradicionalno zaveznica vladajočih aristokratskih elit postavlja na stran resnice, levica pa v imenu "občega dobrega" (po predstavi največjih dobičkarjev) onemogoča vsakršen dvom v narativo teh vladajočih razredov. Izkaže se, da je bahanje s titulo (kvazi) znanstvenosti način, kako levica te dni utemeljuje svoje poslanstvo, četudi to početje nima globlje vsebine, ampak je znak golega oportunizma, če ne kar brezbrižnosti.