MT-REPORT

Neposredni konflikt med NATO in Rusijo

V zadnjem času naša vladajoča psihopatska kamarila stopnjuje retoriko glede ukrajinskega konflikta. Kljub obsežni vojaški pomoči članic NATA je jasno, da Ukrajina vojno izgublja. Glave EU in zahodnih držav so zaradi tega v ukrajinski mesorez pripravljene začeti metati mlade evropejce, saj se nekatere države članice (+Velika Britanija) poigravajo z idejo o splošnem naborništvu z dopolnjeno polnoletnostjo.


Prav tako so ZDA odobrile ukrajinske napade na rusko jedrsko infrastrukturo, kar pomeni, da imajo Rusi zeleno luč pri uporabi taktičnega jedrskega orožja. Jasno je, da je vrag vzel šalo. Počasi se udejanja najbolj črni scenarij neposredne konfrontacije med članicami NATO imperializma in Rusijo.


Ob taki eskalaciji sta možna vsaj dva scenarija. Prvi, najbolj nevščeni predvideva, da se bo ob morebitni pretirani ogroženosti ena izmed strani odločila za jedrski napad. To bi naj najverjetneje pomenilo konec sveta.

Ob drugem (upam da tudi dejanskem) scenariju pa zna ta konfrontacija voditi do razpada vojaške zveze NATO, saj se bodo posamezne članice zaradi trenutno nemogočih politično ekonomskih razmer pričele upirati direktivam artikla 5. V manjšem obsegu se to že dogaja s Slovaško in Madžarsko. Tudi ostale države članice EU onkraj sankcij poslujejo z Rusijo, ker je očitno, da se ne moremo znebiti odvisnosti od njenih cenenih naravnih resursov.


Pod trenutnimi pogoji ruska vojna mašinerija mesečno producira 2 do 3x več streliva in orožja od zdesetkane, deindustrializirane zahodne infrastrukture, zato je malo verjetno, da bo Rusija klonila pred intervencijo NATA. Dodatno izčrpavanje bo povzročilo samo še večjo nestabilnost in kaotičnost na zahodu. Izguba vojne bi lahko pomenila tudi smrt NATA in zahodne unipolarne dominance, zato se naši vladajoči borijo na vse pretege.


Vse zavisi od pogajalskih tendenc naših vladajočih, ki so še vedno prepričani, da si lahko podredijo Rusiji, kljub temu, jih je ruski medved do zdaj že dodobra premikastil.