MT-REPORT

Kako ameriški "woke" imperij ustvarja notranje in zunanje sovražnike

V letih pred 2020, sploh pa po nemirih zaradi umora Georga Floyda je ameriški "woke" establišment pričel z reorganizacijo svojih subverzivnih kapacitet. Nezadovoljstvo, usmerjeno proti fašizmu domačih institucij je kanaliziral v nove oblike imperialistične in kapitalistične ideologije.


Korporacije so prelile milijone dolarjev v agendo Black Lives Matter, ki skuša zatiranje črncev v ameriki prikazati kot plod zarote belske rase. Prelile so milijone v LGBT in feministična gibanja, ki nam moralizirajo o škodljivosti "heteroseksualne", "belske", CIS normativne toksičnosti. Kaj je navsezadnje hujšega od zafrustriranega belega delavskega razreda, ki "ne more razumeti" takšnega progresivnega poslanstva in se zato obrača k populistom kot je Trump, kajne?


Poskuse razbijanja razrednih zavezništev je ta "woke" imperij apliciral tudi na zunanjo politiko. ZDA so dobile nove sovražnike. Kitajsko si je treba podrediti, saj (vsaj po ugotovitvah CIE) zatira muslimane. Enako Kubo, ki se znaša nad črnci. Nasprotnika ameriškega ljudstva sta tudi Lukašenko in Putin, saj sta homofoba in transfoba.

ZDA je kot paragon človekovih pravic tista nacija, ki bo ugnala nezahodne barbarske runklje in uvedla demokracijo v njihovih rodnih državah!


A še kdo pri vsem tem opazi neverjetno ironijo? Nekoč je zahodni imperializem svoje poslanstvo utemeljeval na rasni superiornosti belske civilizacije, zdaj, ko pa je že iz zgodovine jasno, da je socialistična solidarnost največ dosegla ravno z med razrednim povezovanjem belcev, žensk in črncev (tudi pri osvobajanju teh manjšin), pa je belska rasa postala največji sovražnik ameriške nacije!


Tako liberalni kozmopolitizem kot nekakšen kameleon maskira svoje dejanske interese in cilje. Ko se bo aktualni cinizem opisanih protislovij iztekel me zanima, kaj bo naslednji korak glav ideološkega departmaja centrov imperializma.