MT-REPORT

Dan zmage

Danes smo se slovenski patrioti, socialisti in anti-imperialisti na žalah zbrali ob Večnem ognju, da počastimo ruske in sovjetske borce za svobodo. Na današnji dan pred 79 leti so zadnji elementi nacifašizma kapitulirali pred železno roko Rdeče armade. Revizionistično zgodovinopisje rado prikazuje, da so k izzidu druge svetovne vojne enakovredno dodale vse sile antante. Resnica je, da so Sovjeti v boju proti nacifašistični imperialistični mašineriji izgubili 27 milijonov ljudi. Torej več kot kdorkoli izmed vključenih v konflikt. Slovani in tisti, ki smo najbolj trpeli pod škornjem okupatorja, za svojo svobodo največ dolgujemo ravno tovarišem iz vzhoda.


Zgodovina pa se seveda rada ponavlja in zdi se, da je zahodna propaganda, ki zaskrbljujoče oponaša nacistične načine dezinformiranja bolj živa kot kadarkoli. Prodani mediji in novinariat nam želijo ruski anti-imperialistični boj v Ukrajini naslikati za rezultat blodnjavega gona diktatorskega Putina. Resnica pa je, da je vojno v Ukrajini pričel NATO skupaj s svojimi kolaboracionističnimi agensi, ki brezsramno oživljajo spomin na svoje genocidne prednike.


Rusi danes kljub koncu sovjetskega socializma še naprej bijejo bitko proti zahodni unipolarni hegemoniji. Ruska država glede na vulgarni neoliberalizem zahodne civilizacije predstavlja alternativo tako v kulturnem kot politično ekonomskem smislu. S tem sledi akterjem kot so Ljudska republika Kitajska, Iran in mnogi drugi.


Vsi padli borci proti nacifašizmu niso umirali zastonj. Njihov trud in žrtvovanje bo poplačano z neizogibno prevlado vzpenjajočih se sil multipolarne ureditve