MT-REPORT

Atentat na Fica

Očitno so se CIA in co. Odločili, da malo potrkajo na vrata slovaškega premierja Roberta Fica. Fico je pravkar preživel atentat na njegovo življenje in ga zaradi strelnih ran oskrbujejo v bolnišnici. Njegovo stanje je ogroženo.

Zdi se, da je Fico stopil na živec EU in njenim ameriškim gospodarjem, saj se je ob svoji izvolitvi zavzel za umik vojaške pomoči ukrajinskim nacifašistom. In svojo prisego tudi izpolnil. Od letos naprej slovaška v Ukrajino tako napotuje samo še najbolj nujno humanitarno pomoč.


Prav tako je Fico izstopil iz WHOjevega svetovnega dogovora o preprečevanju pandemij z obrazložitvijo, da je ta dogovor plod interesov farmacevtskih lobijev. Kot smo lahko zelo lepo videli tekom zadnje pandemije.


Poleg vodenja suverenistične, neintervencionistične zunanje politike se Fico lahko pohvali tudi z uspehi na področju ščitenja delavskih pravic in socialne ekonomske politike. Tako v preteklih mandatih kot v trenutnem je stopil na prste velikemu kapitalu in za slovaško ljudstvo izbojeval pomembne koncesije, npr. Raznorazne delavske protekcije, dvige plač, itd.


Ficova koalicija sestoji iz ekonomsko levo in ideološko konzervativno naravnanih, nacionalističnih strank. Ficova koalicija je na vladajoč položaj prišla ravno zaradi tega, ker se je distancirala od klasično liberalnega fetišiziranja migracij, ki so produkt umetno sprožene migracijske politike EU in pa LGBT, liberalno feministične problematike, ki je za večino revnega slovaškega delavskega razreda irelevantna zadeva.


Verjetno je Ficov levi populizem tudi v ideološkem smislu šel marsikomu v nos. Vladajoči razredi navsezadnje upajo na interesno in ciljno razdrobljen proletariat brez skupne vizije.